Mindfulness Rotterdam en omgeving

Mindfulness

Mindfulness Rotterdam

Mindfulness Rotterdam en iedereen is welkom!

Mindfulness Rotterdam, of eigenlijk: Mindfulness IN Rotterdam. Het mooie aan Mindfulness heden ten dage? Het is een begrip geworden en ik hoef bijna niet meer uit te leggen. Dat is echt super tof, vooral als men het ook buiten de mainstream spiritualiteit plaatst. Mindfulness is ook alles behalve zweverig en draagt bij in alles! Afkomst, geloofssysteem, filosofie of religie, het maakt niet uit. Gezien dit toch een blog is en ik trainingen (en meer) in Mindfulness bied, ga ik toch even los op het schrijven van, dus over Mindfulness.

Overprikkelt(?)

De maatschappij vraagt veel van ons! We balanceren vaak ons werk met financiën, onze thuissituatie en zijn (zo goed als) altijd en overal bereikbaar. Dan is er ook nog de afleiding van de smartphone waar we vaker naar grijpen dan ons lief is… Of vaker dan we toe durven geven. Hoe je er ook naar kijkt, hoe je er ook mee omgaat: we dealen op dagelijkse basis met verschillende vormen van stress. In sommige gevallen is het teveel en gaan een flink aantal mensen Burn-out.

Netflix UIT, ontspanning AAN…

Ondertussen verlangen we naar vrijheid, naar rust of de boel eens de boel te laten. Er wordt een hoop geNetflixt, (veelal sushi) restaurantjes gepikt, weekendjes weg of een last-minute vakantie wordt nog even snel online geboekt. Voordat je verder leest, denk eens na over de vraag: Zijn afleiding en ontspanning hetzelfde?

Kauwgom voor het brein

Afleiding en ontspanning zijn dus niet hetzelfde. Afleiding is als kauwgom voor het brein, of een zoethoudertje. Zie het maar als pijnstiller. Op het moment van inname is de pijn ‘weg’, maar eigenlijk camoufleert het de pijn en uiteindelijk is de pijnstiller uitgewerkt. De pijn is dan weer terug. Zo zijn gedachten vaak de pijn en de afleiding de pijnstiller in het zojuist gegeven voorbeeld.

Zo gaat jouw dagelijkse leven ook gewoon weer verder na die fijne vakantie of avond bank hangen voor de buis. Hoe fijn zou het zijn als je op dagelijkse basis écht zou kunnen ontspannen? Wat als je jezelf toestemming zou kunnen geven om even niets te doen? Dus even al die taken laten liggen die je jezelf oplegt indien je vrij bent van het werk. Dit is moeilijker dan dat ik nu omschrijf. We zijn immers gewend om op onze eigen manier met stress te dealen, maar is deze wijze effectief? Levert het je op wat je werkelijk verlangt? Helpt het in de groei wat betreft persoonlijke ontwikkeling?

De geleidelijkheid van het Mindfulness programma

Het roer kan niet in één keer om. Het zal in stapjes moeten gebeuren, geleidelijk. Daar is het 8-weekse Mindfulness programma dan ook op gericht. Voor wie bereid is zich te verbinden en over te geven aan het dagelijks beoefenen van Mindfulness, zal uiteindelijk alle rijpe vruchten kunnen plukken die het dan oplevert. Onder ‘Voor jou’ vind je nog veeeel meer voordelen van Mindfulness.

Dus vanuit Mindfulness Rotterdam (en natuurlijk en omstreken) dank ik je hartelijk voor het lezen.

Misschien tot ziens!

 

Follow

Over de auteur

Stefan heeft op meerdere vlakken ervaring en heeft ook alles onderzocht. Alles? Alles wat met communicatie, omgang, motivatie en drijfveren van de mens te maken heeft. Op praktisch vlak zoals NLP en Non dualiteit, maar ook op energetisch vlak. Hij inspireert graag en zet je ook aan het denken buiten de door jou gestelde kaders.

>